In navolging van de eerste editie, organiseert Commandovereniging Noord-Holland op zaterdag 9 juni 2018 weer de ‘Stormschool Memorial March’.

Een historische mars van 20 kilometer in Bloemendaal en omgeving ter herinnering aan de bakermat van het Korps Commandotroepen in Nederland. ‘Stormschool Bloemendaal’ was van 1945 – 1949 gevestigd in het toen voormalige rusthuis ‘Wildhoef’ in Bloemendaal.

De ‘Stormschool Memorial March’ start met een rondgang over het terrein van de oude Stormschool en vervolgt zijn weg door het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg zal in de Kennemerduinen worden stilgestaan bij een herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de verzetsstrijders die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gefusilleerd en hier begraven lagen.
Via het strand van Bloemendaal aan Zee gaat de tocht verder naar de Eerebegraafplaats waar met aangesloten defilé deelnemers een krans wordt gelegd en een saluut zal worden gebracht aan de 372 verzetsstrijders, waaronder Hannie Schaft, die hier (her)begraven zijn.


Door de marslopers wordt hierna voet gezet naar het gemeentehuis van Bloemendaal. Hier zullen na een korte pauze mars- en defilédeelnemers gezamenlijk afmarcheren, waarbij ‘Historische Voertuigen Kennemerland’ en ‘The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums’ aansluiten om hen door het centrum terug te begeleiden naar het startpunt.
Al met al een boeiende mars van 20 kilometer die zeker is aan te bevelen. Zie voor historische achtergrond en promo-film ook: https://1940-1945.bloemendaal.nl/index.php?id=30 en https://youtu.be/T00Lmkjo-a8.


Mede vanwege het bezoek aan de Eerebegraafplaats zal voor de marslopers het tenue bestaan uit donkere wandelschoenen, een zwarte lange broek, groene polo met het logo van het Korps Commandotroepen en de groene baret voor diegenen die daartoe gerechtigd zijn. Gaarne ook het reüniejack 2017(zo niet 2012) meenemen.
Aan de defilé deelnemers (niet marslopers) wordt verzocht om, naast de groene baret, een grijze broek en blauwe blazer te dragen of een donkere broek met het reüniejack 2017 (zo niet 2012).

Inschrijven voor deze ‘Stormschool Memorial March’ kan tot 1 juni 2018 door een e-mail te sturen naar Co Nanne (conanne@quicknet.nl) of door hem te bellen op: 072 505 4385 of 0617 036 725. Ook voor nadere informatie kan contact met Co Nanne worden opgenomen.


Bij inschrijving dient te worden opgegeven: voor- en achternaam, adres, telefoonnummer,
e-mailadres, lichting en registratienummer alsmede een telefoonnummer voor noodgevallen.
Na inschrijving ontvangt u het ‘Reglement Stormschool Memorial March’ waarin nog enige aanvullende informatie te vinden is.

Deelname aan de ‘Stormschool Memorial March’ kost € 10,- per persoon. Dit bedrag dient uiterlijk 1 juni 2018 ontvangen te zijn op IBAN: NL36 RABO 03 76 88 13 64 t.n.v. Commandovereniging Noord-Holland onder vermelding van: Stormschool Memorial March.

De marslopers dienen zich op zaterdag 9 juni 2018 tussen 08:30 en 09:15 uur te melden in Restaurant Nieuw Vreeburg, Kerkplein 16, 2061 JD Bloemendaal (500 m van NS station Bloemendaal). In Nieuw Vreeburg worden zij ontvangen met een gratis kopje koffie of thee.
In tegenstelling tot vorig jaar start de ‘Stormschool Memorial March’ om 09:30 uur en zal omstreeks 15:30 uur eindigen. Hierna is er gelegenheid voor nog een gezellig samenzijn in Restaurant Nieuw Vreeburg.

Defilé deelnemers (niet marslopers) die, voorafgaand aan het samenkomen bij het gemeentehuis, ook de herdenkingsplechtigheid willen bijwonen op de Eerebegraafplaats worden in de gelegenheid gesteld om mee te rijden met ‘Historische Voertuigen Kennemerland’. De voertuigen naar de Eerebegraafplaats vertrekken uiterlijk 12:30 uur vanaf Restaurant Nieuw Vreeburg.
Evenals vorig jaar zal er tijdens de ‘Stormschool Memorial March’ na zo’n 8 kilometer weer een pauze zijn bij Strand- en Duinpaviljoen Parnassia aan Zee. Consumpties zijn daar, en verder gedurende de dag, weer voor eigen rekening. Voor gebruik onderweg is het aan te raden zelf eten en drinken mee te nemen.
Voor maten voor wie de route te lang blijkt te zijn, bestaat de mogelijkheid om na zo’n 10 kilometer in Bloemendaal aan Zee met ‘Historische Voertuigen Kennemerland’ naar de Eerebegraafplaats te gaan en/of verder via het gemeentehuis naar Bloemendaal terug te keren.

De organisatie van de ‘Stormschool Memorial March’ nodigt u van harte uit voor deze mars in de mooie omgeving van Bloemendaal en kijkt er naar uit om met de aanvulling van de herdenking en het defilé een gedenkwaardige, maar bovenal gezellige dag met elkaar te beleven.

Met commando groeten, Organisatiecommissie ‘Stormschool Memorial March’ Commandovereniging Noord-Holland, 11 maart 2018