Veteranenzorg

 

https://www.veteraneninstituut.nl/


Veteranenzorg staat hoog in het vaandel en is een belangrijke doelstelling van zowel het Korps, De Commandostichting en de Commandovereniging Noord-Holland. Belangrijk om te weten is dat deze instanties er voor U zijn. En niet alleen in de sfeer van een gezelligheidsclub, maar ook een belangenbehartiging van hun veteranen en thuiszorg. In deze tijd gaan militaire leden van de commandofamilie op uitzending en mogen zich na hun actieve dienst veteraan noemen. De uitzending zelf, maar ook de periode daarna, kan belastend zijn voor hun naasten. Na terugkeer kan de militair veranderd zijn. Soms hebben veteranen moeite om het evenwicht in hun relaties te herstellen. Wanneer de veteraan weinig vertelt over zijn ervaringen, blijkt de aanpassing moeilijker te verlopen.

 

 

De zorg voor veteranen, die soms lang na hun diensttijd klachten krijgen, is in Nederland zo goed mogelijk geregeld. Het onderkennen van hen, die hulp nodig hebben, is echter moeilijk. Hierin probeert De Commandostichting samen met het Korps Commandotroepen en de regionale Commandoverenigingen een rol te spelen. Kortom een vangnet te vormen om ervoor te zorgen dat, terwijl de commando zijn taken uitvoert, de achterban de wetenschap heeft dat zij ergens terecht kunnen. Die verbondenheid is er ook na de actieve dienstperiode, met name voor degenen die daardoor dreigen in de problemen te komen.  


Commandovereniging Noord-Holland heeft een tweetal veteranen nuldelijnshelpers, te weten Jeroen van 't Hof en Kees Kostelijk, die desgewenst de betrokkene en familie hierin kunnen ondersteunen en zorgen voor het leggen van de juiste contacten met de hiervoor aangewezen officiŽle instanties. De nuldelijnshelpers mogen beschouwd worden als de drijvende kracht bij het inschakelen van professionele hulp. Voor het inschakelen van ondersteuning kunt u contact opnemen met Commandovereniging Noord-Holland via email covnoord-holland@korpscommandotroepen.nl.